bubbles.reismee.nl

Spanje voorjaar 2018: Valencia-Alicante

Woensdag was rustdag; we hebben uitgeslapen, een wasje gedaan en in de zon gezeten. Onze buurman is een Belg die hier een paar maanden overwintert. Er was nog veel wind en om 17.00 werd het fris buiten.

In de nacht naar donderdag 8 maart heeft het een beetje geregend. Donderdag begon bewolkt.

We hebben een 10 rittenkaart voor de Metro naar Valencia gekocht, we wilden de haven bezoeken. Het metrostation bij het camperpark is het voorlaatste van de lijn, 25 km buiten het centrum van Valencia. Op het station hing een mededeling dat er vandaag een staking was bij de metro, met een aangepaste dienstregeling; er zou maar een kwart van de normale metroโ€™s rijden.

Tegen elven zijn we in de metro gestapt en ik kwam terecht op een stoel tussen een Frans echtpaar en een Duits stel. Zij waren anderhalf uur eerder opgestapt met de bedoeling Valencia te bezoeken, maar ze zijn opgestapt richting eindstation, daar heeft de metro meer dan een uur stil gestaan alvorens aan de rit naar Valencia te beginnen.

Om de haven te bereiken moesten wij overstappen, vervolgens moesten we bijna een uur wachten op de verbindende metro, dan nog een half uur reizen; een hele trip.

We zijn uitgestapt bij het strand dat naast de haven ligt, daarna een stuk over de boulevard gewandeld langs een enorm breed maar leeg strand. De zon liet zich nauwelijks zien en er stond een frisse wind. Er zijn veel restaurantjes en wat winkeltjes langs de boulevard.

Op het strand was een mooi zandkasteel gebouwd, dat verdiende natuurlijk een fooi vvoor de zandartiest.


                                                         

Na de lunch in een van de restaurantjes verder gewandeld naar de haven, maar ook daar was het erg rustig. Toen terug via een andere metrolijn, gelukkig hoefden we niet lang te wachten, maar de metro zat en stond bomvol, als haringen in een ton. Vervolgens ergens overstappen, maar ook daar bleken we een uur te moeten wachten op een overvol perron, we hebben toen maar een metro met gedeeltelijk dezelfde bestemming genomen en zijn halverwege uitgestapt, hebben daar boodschappen gedaan en hebben na een uur de reis voortgezet naar het camperpark. Het was duidelijk geen goede reisdag. Terug op het camperpark bleek dat helemaal vol te staan, er was een groep van 10 Sloveense campers gearriveerd en die hadden het duidelijk naar hun zin. De Slovenen maken een 24 daagse rondreis door Spanje en Portugal.

Vrijdag 9 maart zijn we nogmaals naar Valencia gereisd met de metro, deze keer zonder vertraging of extra drukte in de metro. Wel hoorden we dat de acties nog 10 dagen duren en er elke dag een aangepaste dienstregeling is.

Het was heel erg druk in de stad en om 14.00 was er weer knalvuurwerk, te horen tot in de verre omtrek.

Op zaterdag zijn we naar het dorp in de buurt van het camperpark gefietst voor wat boodschappen. Op een doorgaande weg in het dorp was men een reuzetent aan het opbouwen, blijkbaar een dorpsfeest dit weekend. Een stuk verder hield de politie het verkeer tegen omdat er een grote groep lopers de straat moesten oversteken. Het was best warm in de ochtend en overal zaten mensen op terrasjes.

Niet alleen in Valencia wordt vuurwerk afgestoken, ook in de buurt van het camperpark hoor je regelmatig knalvuurwerk.

Tegen vieren begon het te onweren en viel er een flinke bui, het koelde gelijk flink af.

Zondag 11 maart, we zijn van Valencia naar de buurt van Alicante gereden. Onderweg veel zon en wind. De route leidde door een mooi bergachtig landschap. De keuze was gevallen op een camping in St Joan dโ€™Alicant, net te noorden van Alicante. We hadden van anderen gehoord dat alle kampeerplekken tot voorbij Almeria afgeladen vol stonden, maar tochโ€ฆ.

Net na de middag bereikten we de camping, We hadden geluk, We bemachtigden de enige vrije plek die ze hadden. Wel een rare plek; met 5 anderen staan we op een soort achteraf grindveldje achter de receptie. Om op de plek te komen werd even een poort aan de straat die langs de camping loopt geopend. De camping zelf is voor ons lopend bereikbaar via een gangetje en poortje. Nou ja, we zijn blij dat we een plekje hebben. Tegen vieren trok de wind aan, verdween de zon, daalde de temperatuur en kregen we een bui.

Reacties

Reacties

Ben

Niet helemaal wat je in gedachten had, maar soms zit het mee en soms zit het tegen. Geniet lekker van de leuke en mooie momenten.

Godelive

Naar Valencia gaan blijkt toch vermoeiender dan gedacht
๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜Ž

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!